Τα ποιοτικά κριτήρια και τα 8 υψηλά εμπόδια που βάζουν στον Ακτινολόγο

 Γιατί φεύγουν οι ακτινολόγοι από την Ελλάδα;

Με τα 13-15 έτη σπουδών μέχρι να πάρει ένας ακτινολόγος την ειδικότητα και ακόμη την ειδικότητα της ειδικότητας το « Νομοσχέδιο περί ποιοτικών κριτηρίων» φροντίζει ώστε αυτός ο ακτινολόγος να μη μπορεί να ασκήσει το γνωστικό του αντικείμενο στην πατρίδα του, εκτός εάν προσληφθεί ως υπάλληλος σε κάποια επιχείρηση «επενδυτή» της πρωτοβάθμιας υγείας και εξηγούμεθα:
 
1. Καθιερώθηκε πενταετία παλαιότητας στα μηχανήματα. Δηλαδή κάθε πέντε χρόνια πρέπει να αλλάζει μηχανήματα (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).
 
2. Εξειδίκευση του μηχανήματος 128 τομές στον αξονικό και 3 Tesla στον μαγνητικό (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).
 
3. Rebate ποιότητας (2ο rebate μετά το γνωστό rebate) (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).
 
4. Clawback ποιότητας (2ο clawback μετά το γνωστό) (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).

5. Διαχωρισμός σε σύνθετες και απλές εξετάσεις (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).
 
6. Χρόνος προσαρμογής για αλλαγή μηχανημάτων αξίας 500.000- 1 εκατομμύριο σε 3 ΜΗΝΕΣ (μοναδικό κράτος παγκοσμίως).
 
7. Αμοιβή ακτινολόγου ΔΕΝ προβλέπεται και ο νομοθέτης ισχυρίζεται ότι είναι ενσωματωμένος στην τιμή της εξέτασης. Στα απογευματινά Ιατρεία του Δημοσίου η αμοιβή διάγνωσης των ακτινολόγων είναι 50 ευρώ.
 
8. Η αναβάθμιση ενός μηχανήματος αναγνωρίζεται μόνο από τις τρεις μητρικές κατασκευαστικές εταιρείες καθιστώντας τες μονοπώλια με τα αυτονόητα αποτελέσματα (Μοναδικό Κράτος Παγκοσμίως).
 
Κατόπιν αυτών το περίεργο θα ήταν αν κάποιος ακτινολόγος έμενε στην Ελλάδα.
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
 
 

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα για τη φυματίωση: “Ασχολούμαστε περισσότερο με τις ελλείψεις παρά με τους ασθενείς”, λένε οι γιατροί

 Δραματικές ελλείψεις στα αντιφυματικά φάρμακα βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πασχόντων από φυματίωση αλλά και τη δημόσια Υγεία, σε μια εποχή που η νόσος εμφανίζει έξαρση παγκοσμίως. Οι Πνευμονολόγοι που ειδικεύονται στη νόσο ασχολούνται περισσότερο, όπως λένε, με την αναζήτηση των φαρμάκων, παρά με τους ίδιους τους αρρώστους. Επιπλέον κρούουν τον “κώδωνα του κινδύνου” για την πιθανότητα ανάπτυξης πολυανθεκτικής φυματίωσης.

Σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ασθενών που πάσχουν από φυματίωση -αλλά και τη δημόσια Υγεία εν γένει- εγκυμονούν οι ελλείψεις των αντιφυματικών φαρμάκων, σύμφωνα με ομολογία των ίδιων των Πνευμονολόγων.

Είναι μια κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στη βάση των γενικότερων ελλείψεων φαρμάκων που σημειώνονται παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας.

Στο 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο που έγινε 8 – 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, οι Πνευμονολόγοι – Φυματιολόγοι περιέγραψαν το πρόβλημα με τα πιο μελανά χρώματα.

Πλεύρης: Έρχεται ο νέος Χάρτης Υγείας στο ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται από το νέο έτος

 Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ ο νέος Χάρτης Υγείας όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Αναλυτικότερα αναφερόμενος στο νέο Χάρτη Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022 γνωστοποίησε ότι πλέον ολοκληρώνεται. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο χάρτης Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός τόνισε πώς η προσέγγιση που ακολουθείται είναι ότι οι δομές θα πρέπει να εξυπηρετούν τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε πώς υπάρχουν πράγματι δομές που πρέπει να αλλάξουν χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ